Ну що б, здавалося слова...

2019-11-08

/Files/images/джерел.jpg

Рідне слово… Воно бринить, хвилює душу. Бо мова українська – то невичерпне джерело, скарбниця народного духу. Вона мелодійна, ласкава, ніжна, багата. А ще рідне слово – це важливий засіб виховання людини. Доречно згадати слова відомого українського педагога В. Сухомлинського, котрий писав: «Мова – це віконця, через які людина бачить світ». Адже незаперечним є той факт: чим багатша мова людини, тим багатший її духовний світ, вища моральна культура. Тому кожен з нас повинен вивчати рідну мову, знати той тернистий шлях, яким йшла вона до нас крізь тисячоліття.

День української писемності та мови — свято, яке щороку відзначається в Україні 9 листопада.

З метою розширення пізнавальних інтересів учнів з української мови, літератури, історії, українознавства, етнографії, виховання почуття патріотизму, національної гордості, розкриття ролі української мови, шляхів її розвитку було організовано й проведено у Мукачівській ЗОШ І – ІІІ ступенів №2 ім. Т. Г. Шевченка Тиждень української писемності і мови.
У рамках Тиждень української писемності і мови у четвер 7 листопада 2019 року відбулося засідання літературної студії «Джерельце» на тему «Мистецтво. Художня література як вид мистецтва.
Керівник студії Лендєл А. І. ознайомила юних митців школи, учні 6 – 9 класів, з особливістю мистецтва як відтворенням дійсності в яскравих, живих картинах, що викликають певні почуття до зображуваного; захоплення красою чи відразу до потворного; сприйняття світу через художні образи, а також з видами мистецтва та його завданням. Особливий інтерес у літстудіївців викликала презентація про ліричні твори та їх жанри.
Після прослуханого теоретичного матеріалу учні практично виконували ряд завдань, що давали змогу кожному перевірити свої знання, уміння, навички, розкрити творчий потенціал.

Такі літературно-мовознавчі ігри, як анаграми, асоціації, словесне малювання сподобалися всім присутнім.

Кiлькiсть переглядiв: 243

Коментарi