16 днів проти насильства

2020-12-10

Щорічно в Україні з 25 листопада по 10 грудня проводиться Всеукраїнська акція “ 16 днів проти насильства ”.

Мукачівська ЗОШ І-ІІІ ст. № 2 ім. Т. Г. Шевченка приєдналася до неї.

Будь-які прояви насильства над людиною, незалежно від її статі, є порушенням її прав. Так, в нашій школі проведено чимало заходів на формування учнівської свідомості щодо нетерпимого ставлення до насильства.

Практичним психологом та соціальним педагогом було оформлено виставку плакатів до Всесвітнього дня боротьби зі СНІДом «Спасибі, ні!», години спілкування «Кордони: межі дозволеного», анкетування, а також тренінг «Захисти себе сам», бесіди «Чужої біди не буває».

Педагогом організатором було організовано акцію «Червону стрічку носять небайдужі».

Класними керівниками були проведені лекції, відео лекторії «Порушення прав дитини: експлуатація та торгівля», бесіди на тему « Всі різні, всі рівні», години спілкування «Не мовчи – звернися за допомогою» та « Скажімо «ні» булінгу в шкільному колективі». Також відбулася зустріч з представниками правоохоронних органів «Ваші крови у випадку домашнього насильства».

Приєдналися до акції не лише вчителі, а й учні. Так, лідерами учнівського самоврядування були проведені інформаційні хвилини, а також розповсюдження тематичних буклетів в школі та за її межами.

Акція проводилась з метою популяризації правової освіти серед учнівської молоді, привернення уваги громадськості до проблем насильства в сім’ї, забезпечення рівних прав жінок та чоловіків.

Кiлькiсть переглядiв: 181

Коментарi