А все це почалося з мультиків ...

2021-10-28

/Files/images/2021-2022_nr/516CA7DD-253A-4DAB-9421-B544DC7E33EC.jpeg

Сучасні технології дозволяють зараз кваліфікованим аніматорам витворяти на наших блакитних екранах таке, про що в далекому 1892-му році навіть і не мріяли, і навіть (майже напевно) це ще не могло б наснитися в самому казковому сні. Отже, у французькому місті Парижі, 28-го жовтня 1892-го року, якийсь ентузіаст, чарівник, популяризатор науки і художник, винахідник і невимовний романтик Еміль Рейно провів демонстрацію дивного для його сучасників видовища - «оптичного театру». Місце демонстрації було вибрано їм дуже символічно - це був «Кабінет фантастики» в залі музею Гревен. Демонстрація носила назву в дусі глибокої народної французької вуличної культури - «пантоміма що світиться», де нехитрі мальовані картинки скоювали такі ж нехитрі, але абсолютно дивовижні рухи. Звичайно ж публіка була в захваті. Зараз-то ми розуміємо, чому. А кому не подобаються мультики? А якщо комусь і не подобаються, то це буде лукавство, адже всі ми колись були дітьми і всі любили ті чи інші казки, особливо ті, які можна було побачити на екранах в кіно і телевізорі.

До Міжнародного дня анімації, який святкують 28-го жовтня учні 5-В класу Мукачівської ЗОШ І-ІІІ ст. №2 відвідали кінотеатр. Учні з великим задоволення переглянули мультфільм «Сімейка Адамсів 2». У сиквелі славнозвісні родичі сідають у дім на колесах і вирушають у подорож. Як завжди, вони потрапляють у безглузді й комічні ситуації, але від цього поїздка стає лише цікавішою. Легендарна сімейка Адамсів повертається у продовженні пекельно-драйвової анімаційної пригоди! Ще більше інтриг, переляків та дивакуватих жартів на будь-який смак!

Діти були в захваті, із залу ми вийшли всі однаково радісні та веселі, адже жартів та кумедних ситуацій було вдосталь. Але мультфільм також змусив нас задуматися над тим, що людині треба приймати своїх близких такими якими вони є, і вони завжди є нашою опорою та підтримкою.

Такі походи в кіно, колектив дуже об'єднують. Не важливо, чи це похід на перегляд фільму, або ж вечори з друзями, але це дає певний поштовх до дружби один з одним.

Що не кажіть, а кінотеатр – річ унікальна та універсальна! Тож якщо ви сумніваєтеся, чи варто ходити з дитиною в кіно, – не вагайтеся: переваг більш ніж удосталь! Просто зверніть увагу на те, як їх використовувати правильно, щоб кіно принесло і вам, і дитині не розчарування, а радість та задоволення!

Значення та внесок анімаційного кіно в розвиток і життя нашого суспільства не можна недооцінювати, адже анімація надає яскраву можливість виражати практично неосяжну, чуттєву й емоційну сутність як внутрішнього, так і оточуючого нас світу, робить істотний інформаційний вплив.

Колектив та учні Мукачівської ЗОШ І-ІІІ ст. №2 приєднуємося до привітань, які лунають в цей прекрасний день на адресу всіх аніматорів! Вітаємо і всіх шанувальників цього казкового мистецтва! Зі святом анімації і приємного перегляду Вам!

Кiлькiсть переглядiв: 85

Коментарi